Слике

Фестивал науке и технике
"Чуда су свуда"

Дана 4.12.2015.године, група ученика VI, VII и VIII разреда наше школе у пратњи својих наставница, посетили су 9.Фестивал науке и технике који се одржао на Београдском сајму под слоганом ЧУДА СУ СВУДА.
Циљ ове посете је промовисање науке и технике, вршњачко дружење, ћаскање са тинејџерима, упознавање са истраживачима, научницима, роботима и сл. Ученици су могли да активно учествују у разним експериментима, да својим чулима осете све оно што нас окружује. Могли су да на свом длану држе ватру, да виде како мрави живе испод земље, да компонују своју музику уз помоћ ласера, да испитају своје рефлексе, да ухвате ветар, да се упознају како инсекти и бактерије могу да помогну форезничарима. Такође су се упознали са светом подземних вода, да својим покретима дају живот роботима, да доживе свет коралних гребена, да свирају на ласерској харфи, да осете пражњење муња на својој кожи уз помоћ Графовог генератора, да праве фотографије помоћу лименке, да изблиза виде очи, пипке и антене најчуднијих становника наше планете и још пуно тога.

Утисци су свима позитивни уз обећање и договор да и следеће године поново долазе на ово чудесно место и са уверењем да су заиста уз помоћ науке и технике ЧУДА СВУДА ОКО НАС!!!

Предметни наставници:
Снежана Кутлашић,
Боја Стефановић,
Виолета Пушица и
Анета ТомићКонтакт:

Основна Школа ''Борислав Пекић''
Данила Лекића Шпанца 27, 11070 Нови Београд

++ 381 11 318 24 84
++ 381 11 318 73 75

direktor@skola-pekic.edu.rs - Директор школе
ppsluzba@skola-pekic.edu.rs - Педагог и психолог
sekretarijat@skola-pekic.edu.rs - Секретаријат
racunovodstvo@skola-pekic.edu.rs - Рачуноводство