Слике

ПРОМОЦИЈА НАЦИОНАЛНОГ МОДЕЛА ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА И ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Дана 21.05.2019. наша школа је присуствовала промоцији националног модела дуалног образовања и предузетништва. Представници наше школе биле су ученице седмог разреда: Петра Допуђ 7-4, Анастасија Ђерић 7-4, Ленка Радуловић 7-2 и Миа Радовановић 7-2, у пратњи својих предметних наставника Бранке Ковачевић (техничко и инфорнатичко образовање) и Анете Томић (биологија). Наша мала делегација је била послата испред Тима за међупредметну компетенцију и предузетништва, који од недавно постоји у нашој школи.

Промоција се одржавала у Скупштини града, а присуствовало је неколико основних и средњих школа из читаве земље. Одржана су предавања о значају дуалног образовања и предузетништва за наредни период европеизације и прилагођавања наставног плана и програма, а уједно смо имали прилику да се упознамо и са неколико примера добре праксе.

Наша школа је једна од 83 школа у Србији која је почела са спровођењем овог плана и програма дуалног образовања и предузетништва. Тако је ове школске године већ имала један мали пројекат „У здравом телу, здрав дух“, а у току је завршница другог пројекта „Вежбај здраво, стој право“ у коме су се активно прикључили ученици седмог разреда, као главни носиоци пројекта.

Координатор тима за међупредметну компетенцију и предузетништво, Анета ТомићКонтакт:

Основна Школа ''Борислав Пекић''
Данила Лекића Шпанца 27, 11070 Нови Београд

++ 381 11 318 24 84
++ 381 11 318 73 75

direktor@skola-pekic.edu.rs - Директор школе
ppsluzba@skola-pekic.edu.rs - Педагог и психолог
sekretarijat@skola-pekic.edu.rs - Секретаријат
racunovodstvo@skola-pekic.edu.rs - Рачуноводство