Фестивал науке


Дана 30.11.2018. године, група ученика VII-2,4,5 и VIII-2,5 наше школе организовано у пратњи својих наставница, посетили су 12. Фестивал науке који се одржао на Београдском сајму под слоганом „Земља будућности“. Циљ ове посете је промовисање науке, вршњачко дружење, ћаскање са тинејџерима, упознавање са истраживачима, научницима, роботима и сл.

Ученици су могли активно да учествују у разним експериментима, да својим чулима осете све оно што нас окружује. Могли су да искораче у будућност, да откривају савремену информациону технологију, да се упознају са интелегенцијом биљака, да буду на месту злочина као исражитељи, форензичари...
Упознали су се са географским и еколошким разликама и свакодневним животом становника водених екосистема; са жабама, рибама, змијама итд.
Имали су могућност да виде чудесни свет микроорганизама, да завире под микроскопом и да науче да читају са стабла дрвета. Такође могли су се боље упознати са животом фараона, да сазнају занимљивости из приватног живота Клеопатре, да на себи испробају филмску шминку, да науче како да сачувамо природне ресурсе од којих сви зависимо, да чују шта све може појединац да уради у очувању природе, а у чему могу бити најбољи ако се удруже заједно. Присуствовали су предавању о роботици у служби технологије, где на занимљив начин им је приказано где све могу роботи да замене човека. А као посебно пријатно изненађење им је био бесплатан сладолед у паузама обиласка.

Утисци су свима позитивни уз обећање и договор да и следеће године поново долазе на ово чудесно место и са уверењем да помоћу науке можемо обезбедити лепу и здраву будућност која треба да почне одмах!!!


Предметни наставници:
Весна Девић и Анета ТомићКонтакт:

Основна Школа ''Борислав Пекић''
Данила Лекића Шпанца 27, 11070 Нови Београд

++ 381 11 318 24 84
++ 381 11 318 73 75

direktor@skola-pekic.edu.rs - Директор школе
ppsluzba@skola-pekic.edu.rs - Педагог и психолог
sekretarijat@skola-pekic.edu.rs - Секретаријат
racunovodstvo@skola-pekic.edu.rs - Рачуноводство