Фестивал науке
Чиста десетка

Дана 16.12.2016. године, група ученика VI, VII и VIII разреда наше школе организовано у пратњи својих наставница, посетили су 10. Фестивал науке који се одржао на Београдском сајму под слоганом ЧИСТА 10.. Циљ ове посете је промовисање науке, вршњачко дружење, ћаскање са тинејџерима, упознавање са истраживачима, научницима, роботима и сл.

Ученици су могли активно да учествују у разним експериментима, да својим чулима осете све оно што нас окружује. Могли су да искораче у будућност, да откривају савремену информациону технологију, да се упознају са интелегенцијом биљака, да буду на месту злочина као исражитељи... Упознали су се са географским и еколошким разликама и свакодневним животом становника водених екосистема; са жабом, рибама, змијама итд. Имали су могућност да виде чудесни свет микроорганизама, да завире под микроскопом и да науче да читају са стабла дрвета. Такође могли су да боље упознају анатомију омиљених животиња, да прошире своја знања о томе колико је дувански дим штетан за људско здравље, да сазнају која су то места најопаснија за живот на планети, да осете на својој кожи тропску, поларну и пустињску климу. Видели су грађу срца и крвних судова човека и других животиња из тродимензионалне перспективе, могли су да осете бестежинско стање на Марсу, да завире шта се то крије на морском дну...Било је занимљиво чути које звуке производи вође и поврће, да се поиграју чувеним Лего коцкицама и другим друштвени играма и још пуно тога интересантног, необичног и занимљивог.

Утисци су свима позитивни уз обећање и договор да и следеће године поново долазе на ово чудесно место и са уверењем да је наука заиста за ЧИСТУ ДЕСЕТКУ!!!

Предметни наставници:
Снежана Кутлашић, Ива Удовичић, Драгана Вулетић и Анета Томић.


Контакт:

Основна Школа ''Борислав Пекић''
Данила Лекића Шпанца 27, 11070 Нови Београд

++ 381 11 318 24 84
++ 381 11 318 73 75

direktor@skola-pekic.edu.rs - Директор школе
ppsluzba@skola-pekic.edu.rs - Педагог и психолог
sekretarijat@skola-pekic.edu.rs - Секретаријат
racunovodstvo@skola-pekic.edu.rs - Рачуноводство