ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ БУДУЋИМ ПРВАЦИМА

ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ БУДУЋИМ ПРВАЦИМА
Дана 23.03.2019. године, ученици наше школе организовано са својим учитељима и наставницима, отворили су врата школе за све заинтересоване будуће ђаке прваке и њихове родитеље. Циљ овог догађаја је упознавање са радом школе, дружење са старијим другарима, учествовање у разним интересантним радионицама, разгледање школских просторија, разговор са директором, секретаром, психологом и педагогом школе, као и низ других активности које наша школа пружа својим ђацима.

Предшколци су могли активно да учествују у радионици „Уради сам" и да направе разне украсне предмете од папира, да се увере да је математика занимљива наука и да сазнају шта је то веронаука. Могли су да искораче у будућност, да открију савремену технологију, да се упознају са симпатичним роботом и његовом спретношћу, да буду на месту злочина као исражитељи, форензичари и да виде како се узимају отисци прстију. Разгледали су макете кућа, ветрењача, чувене Ајфелове куле, направљене вештим рукама наших ђака. Упознали су се са разним животињама које не могу да виде у свакодневном животу: са жабама, змијама, шкољкама, пужевима, морским јежевима, морским звездама итд. Имали су могућност да виде чудесни невидљиви свет и да завире кроз микроскоп, да погледају како се праве мали кућни огледи, да се лично увере да су наша чула повезана, пробајући разне укусе затворених очију и запушеног носа. Такође могли су да науче како да сачувамо природне ресурсе од којих сви зависимо, да чују шта све појединац може да уради у очувању природе, а у чему могу бити најбољи ако се људи удруже. Уверили су се да наша школа негује своје музичке и ликовне таленте, награђиване бројним наградама на разним нивоима такмичења, који су својим певањем и свирањем оплеменили наше заједничко дружење. Заинтересовано су посматрали експерименте из хемије које су старији ђаци вешто показивали, па су могли да виде вулканску ерупцију, да на длану безбедно држе ватру и да се диве необичним огледима. Били су пријатно изненађени сазнањем да и наша школа већ неколико година активно учествује у хуманитарно-еколошкој акцији „Чепом до осмеха" и вредно су се придружили сортирању чепова.

Атмосфера је била пријатна, ученици и наставници су били задовољни, неки родитељи су оставили своје утиске о нашој школи, а будући прваци су се раздрагано, са осмехом на лицу и са понеком успоменом у руци вратили предшколском животу у ишчекивању првих школских дана.

Одаберите галеријуКонтакт:

Основна Школа ''Борислав Пекић''
Данила Лекића Шпанца 27, 11070 Нови Београд

++ 381 11 318 24 84
++ 381 11 318 73 75

direktor@skola-pekic.edu.rs - Директор школе
ppsluzba@skola-pekic.edu.rs - Педагог и психолог
sekretarijat@skola-pekic.edu.rs - Секретаријат
racunovodstvo@skola-pekic.edu.rs - Рачуноводство