Информација за родитеље у вези са е-Заказивањем термина за уписи тестирање детета уписаног у основну школу

March 19, 2024

ОБАВЕШТЕЊЕ

Информација за родитеље у вези са е-Заказивањем термина за упис 

и тестирање детета уписаног у основну школу


И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. 

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацијуeID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа  (потребно је саопштити јединствени матични број детета, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

  • Извод из матичне књиге рођених
  • Уверење о пребивалишту
  • Уверење о похађању припремног предшколског програма
  • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

Напомена 1: потребно је да родитељ / старатељ приликом обављања уписа  у школи саопшти  јединствени матични број детета и јединствени матични број родитеља јер се уношењем тих података омогућава лицу које врши упис да приступа базама података за предходно наведена документа ( Извод из матичне књиге рођених, Уверење о пребивалишту, Уверење о похађању припремног предшколског програма, Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење) 

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара  (прилаже се).

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 20. марта 2024. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Повезане вести

Упис деце у основну школу

У први разред основне школе уписује се свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година. Време у које школе врше упис деце у први разред није утврђено прописима, али је период од...

Упис у први разред

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ, У ПЕТАК, 1.9.2023. ОДРЖАЋЕ СЕ СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ВАШЕ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД. УЧЕНИЦИ СВИХ ОДЕЉЕЊА ПРВОГ РАЗРЕДА ЋЕ СЕ ОКУПИТИ  СА СВОЈИМ РОДИТЕЉИМА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ У 12 ЧАСОВА И ТО НА МЕСТУ ПРЕДВИЂЕНОМ ЗА ОДРЕЂЕНО  ОДЕЉЕЊЕ. СПИСКОВИ ИМЕНА...