Манифестација посвећена деци Радост Европе

October 18, 2023

Манифестација посвећена деци Европе под називом Радост Европе одржана је  54. пут код нас под покровитељством Народне скупштине Србије и Културног центра Београда у периоду  од 2. до 6. октобра.

Наша школа је имала ту част да буде домаћин гостима из Русије, из града Казањ.

Деца из Казања су чланови плесне групе Первые која је наступила на концерту Сусрети пријатељства  у Дечјем културном центру, као и на Гала концерту  у МТС дворани заједно са децом из Литваније, Јерменије, Немачке, Мађарске, Кине, Бугарске, Словачке, Северне Македоније, БиХ, Хрватске, Словеније, Црне Горе.

Ученици наше школе шестог и седмог разреда, осим тога што су се показали као одлични домаћини, били су верна публика, као и морална подршка својим другарима из Казања. Они су: Душан Драча, Андреј Стојковски, Лука Маћешић, Душан Пјерановић, Коста Боца, Дивна Трзин, Оливер и Филип Ђуровић, Софија Јашовић,Таисија Александрова, Александра Смочилац, Вања Грујичић, Нађа Ковачевић.

Први дан манифестације био је резервисан за њено свечано отварање и пријем гостију у Народној скупштини Републике Србије. Након тога је од Трга републике кроз Кнез Михаилову улицу, па све до Калемегдана кренуо карневал свих учесника.

Уторак, 3. и среда 4.октобар били су дани резервисани за концерте, један у ДКЦБ, а други у МТС дворани где смо се подсетили зашто је Мали Принц једна од најпревођенијих књига на свету.

У временском размаку између проба и концерата наши ученици су посетили Руску православну цркву, а иначе храм Свете Тројице, у ком се налази гроб руског генерала Петра Николајевича Врангела, вође царистичких снага против бољшевика и команданта руске белогардијске армије.

Четвртак, 5.октобар је организован као спортско-еколошки дан у парку Ушће где су наши  домаћини, заједно са својим гостима, посадили дрво и надметали се у навлачењу конопца, скакању у џаковима и другим спортским играма.

Петак, 6.октобар као последњи заједнички дан, наши ученици су заједно са својим родитељима одлучили  да госте из Казања поведу у обилазак Београда и покажу им знаменитости нашег града: Калемегдан, ушће Саве у Дунав, Београд на води, Трг Републике, Кнез  Михаилову улицу.

Након неколико дана дружења и заједничког живота, наши ученици и руски другари су пожелели да се и следеће године сретну и друже истим поводом. Надамо се да ће наша школа и догодине имати ту част да буде домаћин деци из Русије, као и да ће наши ученици узети учешће у овој дивној манифестацији.

Повезане вести

Одабрани уџбеници за школску 2024/25. годину

Уџбеници-за-1.-разредПреузми Уџбеници-за-2.-разредПреузми Уџбеници-за-3.-разредПреузми Уџбеници-за-4.-разредПреузми Уџбеници-за-5.разредПреузми Уџбеници-за-6.разредПреузми Уџбеници-за-7.-разредПреузми...