САЈАМ СПОРТА ЗА УЧЕНИКЕ ЧЕТВРТИХ РАЗРЕДА НОВОБЕОГРАДСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

November 7, 2023

Ученици наше школе били су у среду, 25.10.2023. учесници манифестације “Сајам спорта” у организацији Града Београда, која је одржана у Хали спортова” Ранко Жеравица” на Новом Београду. Том приликом Град је организовао превоз ученика. 

Новобеоградски Сајам спорта био је девети општински сајам на територији Београда, а учествовали су ђаци из више од 10 основних школа и чак 28 спортских клубова са седиштем на Новом Београду.Учествовали су ученици трећег и четвртог разреда, укупно 49 учесника.

У оквиру општинских сајмова, Спортски савез Београда у сарадњи са Олимпијском комитетом Србије, организује и активационо такмичење „Буди олимпијац“ који међу основцима промовише тимски дух, а школску омладину подстиче на редовну физичку активност. У екипном такмичењу „Мали олимпијац“ од једанаест новобеоградских основних школа, најуспешнија је била екипа Основне школе „Борислав Пекић“, која је освојила 1. место, што представља велики уcпех наше школе.  Екипе су за своје школе освојиле спортске реквизите.

Повезане вести

Општинско такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог“ 02. 04. 2024. 

Општинско такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог“ 02. 04. 2024. 

Општинско такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог“ Новог Београда у организацији Пријатеља деце одржано је 02. 04. 2024. у свечаној сали Основнe школe ,,Бранко Радичевић“. На такмичењу је учествовало 76 ученика. Стручни жири су чиниле: Љиљана Тадић, проф. српског...

Акција одељења 2/2 – садња јелке у школском дворишту

Акција одељења 2/2 – садња јелке у школском дворишту

Ученици одељења 2-2 су 22. фебруара 2024. године засадили јелку у школскoм дворишту. На предлог учитеља, родитељи су купилу живу јелку, која је најпре красила њихову учионицу током новогодишњих празника, а сада и школско двориште. Циљ овог пројекта јесте да ученици...