Читалачка значка

January 18, 2024

Најлепши читалачки дневници 27.03.2024.

Манифестација  „Читалачка значка“ 2024.

Манифестација  „Читалачка значка“ 2024.

Читањем се расте – не у висину – него знањем – порукa са „Читалачке значке“

  У свечаној сали наше школе 27. 3. 2024. одржана је манифестацијa „Читалачка значка“. Делић атмосфере видећете из фотографија које су у прилогу. Учесници „Читалачке значке“, у разговору са библиотекарком Наташом Булатовић из Општинске библиотеке „Вук Караџић“ на Новом Београду, бирали су једно од обрађена три дела. Ученици су сами отпочели разговор о догађајима из дела, а онда је библиотекарка постављала питања о ученичким искуствима и мишљењу о делима као и поређењем са сопственим, стварним животом. Неки од ученика већ трећу годину заредом учествују у овој манифестацији са великом радошћу.

  Библиотекарка је на крају дала савет да мање препричавају дела, а више дају сопствено мишљење о поступцима јунака и повезују их са својим животним искуством и шта су научили из њих, како разумеју књижевна дела и колико воле књижевност. Треба да одреде шта им се свиђа у делу, а шта не – и зашто, да ли им је нешто тужно, весело, занимљиво, добро или лоше. Похваљени су сви читалачки дневници.

 Читалачка значка одржава се 58. пут и сваке године много сати уживања у књигама и рада, како на литерарним тако и у ликовним делима, стане у читалачке дневнике ученика који их раде од срца.

 За најлепше читалачке дневнике изабрани су дневници: Роксанде Јанићијевић 3-4, Лауре Лајко 3-4, Маше Поповић 3-4, Софије Комленац 5-6, Јање Вулићевић 2-3. И дневник Срне Протић 2-6 је један од похваљених читалачких дневника.  

 29. маја биће одржана завршна свечаност поводом „Читалачке значке“ у свечаној сали Политехничке академије где ће ученицима бити додељене награде. Похваљени ученици – са најлепшим читалачким дневницима добиће и специјалне поклоне за ликовну културу. Награђени ученици добијају дипломе и књиге, а сви остали учесници захвалнице (и они су добитници читалачке значке).

                                                                                                       шк. библиотекар Дијана Божић

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести